Anasayfa / Arasındaki Fark Nedir ? / Mali Yıl ile Takvim Yılı Arasındaki Fark Nedir ?

Mali Yıl ile Takvim Yılı Arasındaki Fark Nedir ?

Sponsor Reklamlar
300x250

Mali yıl ve takvim yılı terimleri, yaşamın birçok alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Mali yıl işletmelerde daha yaygın olsa da, takvim yılı genel olarak kullanılır. Mali yıl ile takvim yılı arasındaki farkların bilgisi, bunu yapmamaktaki başarısızlık nedeniyle muhasebe hatalarıyla sonuçlanabilir . İkisi 365 gün boyunca devam ederken, tamamen farklı zaman çizelgelerinde başlayabilirler. Takvim yılı mali yıl olarak da kullanılabilir.

Mali Yıl Nedir?

Bu, işletmelerin tercih edilen başlangıç ​​ve bitiş dönemini seçtikleri 12 aylık bir dönemdir. Bu, tutarlı muhasebe uygulamalarının oluşturulmasında ve kolay vergi raporlamasında yardımcı olur . Mali dönemi belirlemeden önce, şirketler finansal raporlama tarihlerini, vergi mevsimini ve hatta işletme istatistiklerini değerlendirebilirler.

Takvim Yılı Nedir?

Bu, 1 Ocak’ta başlayan ve 31 Aralık’ta sona eren standart takvimin yapısını izleyen ardışık 12 aylık bir süredir.

Mali Yıl ile Takvim Yılı Arasındaki Farklar

Mali Yıl ve Takvim Yılı Tanımı : Mali yıl, işletmelerin tercih edilen başlangıcı ve bitişi seçtiği 12 aylık bir süre olsa da, takvim yılı, 1 Ocak’ta başlayan ve 31 Aralık’ta sona eren standart takvimin yapısını izleyen ardışık 12 aylık bir süredir. .

Genel kullanım : Mali yıl, tutarlı muhasebe uygulamalarının oluşturulmasında ve kolay vergi raporlamasında işletmelerde faydalıdır. Öte yandan, takvim yılı normal yaşam aktivitelerinde faydalıdır.

Yıl dönemi : Yıl sağlanan mali yıl herhangi bir zamanda çalıştırmak mümkün olmakla birlikte bunun 365 gün, 1 takvim yılı ishal vardır st 31 Ocak st Aralık.

Mali Yıl – Takvim Yılı Özeti

Mali yıl en çok işletme raporlaması için kullanılırken, takvim yılı da işletmelerin muhasebe ve mali işlerini ele almaları için basit bir yol olduğu için kullanılabilir. Bununla birlikte, yanıltıcı olabileceği ve doğru sonuçlar vermeyebileceği için önerilmez. Dolayısıyla, işletme raporlaması için mali yıl en uygun olanıdır. Dolayısıyla, bu terimlerle ilgili bilgiler, sağlam muhasebe ve finansal kararlar almasına yardımcı olduğu için önemlidir.

Bir önceki yazımız olan Hedefler ile Amaçlar Arasındaki Fark Nedir ? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir