Anasayfa / TEKNOLOJİ / HATA VE ÇÖZÜMLERİ / Andriod Studio Hızlandırma (yavaş çalışıyor)

Andriod Studio Hızlandırma (yavaş çalışıyor)

Sponsor Reklamlar
300x250

Çağımızın en önemli yazılımlarının başında gelen Android Studio ile ilgili bazı sorunları ele aldığımız bu yazımızda hızlandırma işlemleri ilgili tavsiyelerde bulacağız. İlk olarak burada yazımızı inceleyerek sistem özellikleri hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Telefonlar günümüzün en önemli iletişim araçlarının başında geliyor. Bu sebeple çağımızın yaşamı kolaylaştıracak pek çok program açık kaynaklı kod yazılımı olan android ile yapılmaktadır.

Genel olarak deneyimlerimizi sizlere aktarmak istiyoruz. Özellikle programın her bilgisayarda sorunsuz olarak çalışması diye bir şey yoktur. Ancak yüksek performanslı bilgisayarda sorun çıkmazken, piyasa orta ve alt seviye diye tabir ettiğimiz bir çok bilgisayar kasma, donma gibi problemlerle karşılamaktayız.

Açık kaynaklı kod yazılımı olması bir çok avantajı beraberinde getirmektedir. Bu sebeple dünya çapında kullanılan en iyi telefon yazılım programı oldu. İphone telefonlar hariç tüm android cihazlarda sorunsuz olarak çalışan bir yazılımdır. Hızlı, aktif ve milyonlarca insanın kullandığı açık kaynaklı bir kod yazılımıdır.

Peki hangi tür programlar yazılabilir ? Google Play Stero da gördüğümüz tüm programın alt yapısı Android ile yazılmıştır. Bu açık kaynak kod sistemini kullanarak destek alınabilecek Google önderliğinde kurulmuş bir web sayfası vardır. Bu sayfadan yazılım indirebilir, aklınıza takılan sorunların cevaplarını bulabileceğiniz harika bir kaynak. Site dilinin İngilizce olduğunu unutmayınız.

https://developer.android.com/studio/

Şimdi gelelim programı hızlandırma işlemine… İlk olarak dosya klasörü içerisinde Gradle Scripts bölümünü açarak gradle.properties dosyayı buluyoruz. Bu dosya içerisine org.gradle.daemon=true – org.gradle.parallel=true kodlarını ekliyoruz.

Daha sonra dosya – ayarlar – build – build ayarları – gradle pencesini açınız. Karşınıza çıkan ekranda devre dışı çalış ya da Offline work sekmesini işaretleyin. Kaydet tuşuna basınız.

Son aşama olarak açtığınız sekme içerisinde Compiler bölümünü açarak Command-line Options sekmesinde ki kutucağa –offline yazarak kaydet butonuna basınız. Son olarak programını tekrar başlatmadan önce bilgisayarı yeniden başlatın. Sonra programını açarak işlemlere kaldığınız yerden devam ediniz.

Burada yaptığımız işlem sistemin offline olarak çalışmasını sağlamaktır. Böylece internet hızınıza bağlı olarak ekstra indirme yapmadan ve program kasmadan kod yazmaya devam edebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Facebook Durduruldu Hatası Çözümü başlıklı makalemizde android facebook hata veriyor, Facebook 2018 ve Facebook Durduruldu hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir